Het perfecte toiletpapier voor uw dispenser

Er zijn 5 verschillende soorten toiletpapier te onderscheiden: bulkpack, coreless, doprol, jumborol en het traditionele toiletpapier. Elk type toiletpapier biedt bepaalde kenmerken en specificaties waardoor deze geschikt of juist ongeschikt voor uw specifieke toiletgroep en sanitaire ruimte.

Traditioneel toiletpapier

Het traditionele toiletpapier is het toiletpapier wat we kennen van de supermarkt. De toiletrollen zijn voorzien van een kartonnen binnenkoker, het zogeheten WC-rolletje. Het verschil tussen de rollen toiletpapier in onze webshop en de toiletrollen die u koopt bij de supermarkt zit 'm in de hoeveelheid per rol. Onze rollen bevatten veel meer papier en zijn om deze reden meer geschikt voor grootverbruik. Het toiletpapier dat u koopt in de supermarkt is vaak gestanst met een soort priem. Hierdoor lijkt het toiletpapier meer volume te hebben. Traditioneel toiletpapier wordt vooral gebruikt op locaties met een gemiddelde bezoekersfrequentie. Heeft u een toiletgroep met veel bezoekers, kies dan voor onze doprol toiletpapier of ons Junbo toiletpapier. Deze rollen beschikken over aanzienlijk meer velletjes toiletpapier dan de standaard variant. Het overgrote deel van onze toiletpapierdispensers en -houders biedt ruimte aan twee rollen toiletpapier, zodat uw kinderen, personeel en gasten nooit misgrijpen.

Doprol toiletpapier

Doprol toiletpapier is toiletpapier dat is voorzien van plastic doppen aan de zijkanten van de rol. De doprol wordt ook wel systeemrol of doprol type Vendor genoemd. Dankzij de plastic doppen aan de zijkanten van de rol plaatst u deze in een passende dispenser of toiletrolhouder. De rollen toiletpapier met dop kenmerken zich door het hoge aantal meters papier per toiletrol. De rollen toiletpapier worden boven elkaar in de toiletpapierdispenser of toiletrolhouder geplaatst. Als een rol toiletpapierpapier op is dan blijft de kartonnen binnenkern over. Deze dient verwijdert te worden uit de houder, zodat de volgende rol naar beneden zakt. Door het flinke aantal meters toiletpapier per rol is doprol toiletpapier uitermate geschikt voor locaties met een hoge bezoekersfrequentie en hierdoor omgerekend een stuk voordeliger dan traditioneel toiletpapier.

Bulkpack toiletpapier

Het bulkpack toiletpapier, ook wel bekend als toilet tissue is een toiletpapier variant die niet op rol geleverd wordt. Het toiletpapier bestaat uit losse velletjes die in elkaar zijn gevouwen. Bij het navullen van het de ispenser plaatst u een stapel los toiletpapier in de dispenser. Het grote voordeel hiervan is dat de gebruiker maar één velletje per keer uit de dispenser neemt. Gevolg is dat u flink zult besparen. Het bijvullen van de dispenser gebeurt op ieder gewenst moment, het papier is ietwat duurder in aanschaf, maar dit wordt ruimkschoots gecompenseerd door het lagere verbruik.

Coreless toiletpapier

Het coreless toiletpapier bestaat volledig uit papier dat strak is opgerold zonder kartonnen binnenkern. Het voordeel van dit systeem is dat de toiletrol volledig wordt opgebruikt en er geen restafval achterblijft. Dit systeem is uitermate geschikt voor locaties waar men weinig tot geen toezicht op houdt. De dispenser kan tot 2 rollen toiletpapier te gelijk op voorraad houden.

Jumbo toiletpapier

Het Jumbo toiletpapier biedt de grootste aantal meters papaier per rol. Een 2-laagse rol bevat niet minder dan 380 meter toiletpapier terwijl de 1-laagse variant zelfs 580 meter per rol oplevert. Deze variant toiletpapier is dan ook uitermate geschikt voor locaties met hoge bezoekersaantallen.

Heeft u nog vragen?

Bent u ondanks bovenstaande informatie nog niet zeker van uw keuze en wilt u verdere voorlichting? Neemt u dan gerust contact met ons op.