De perfecte papieren handdoekjes voor uw dispenser

Papieren handdoekjes vorden vaak gebruikt door bezoekers van sanitaire ruimtes van scholen, kantoren, restaurants, etc.
Het is daarom belangrijk om de goede papieren handdoekjes te kiezen voor uw dispenser. Dat is echter niet gemakkelijk. U moet rekening houden met heel wat punten: de vouwmethode, de afmeting, de kwaliteit, het aantal vel en de kleur.

Vouwmethode

Er bestaan 5 verschillende soorten papieren handdoekjes; C-vouw, Z-vouw, interfold, multifold en mini vouw papieren handdoekjes.

1494419593_z-vouwhanddoekjes%20image.jpg
Z-vouw papieren handdoekjes worden gebruikt in middelmatig en veel bezochte sanitaire ruimtes. Z-vouw papieren handdoekjes komen veruit het meest voor. De Z-vouw papieren handdoekjes komen volledig uitgevouwen uit de dispenser. De vouw zorgt ervoor dat er atijd een nieuw papieren handdoekje klaar hangt voor de volgende gebruiker.

1494422618_c-vouwhanddoekjes%20image.jpg
C-vouw papieren handdoekjes zijn de traditionele papieren handdoekjes en worden vaak gebruikt in sanitaire ruimtes met een laag verbruik. De C-vouw papieren handdoekjes zijn dichtgevouwen handdoekjes welke op elkaar zijn gestapeld. Hierdoor kan de gebruiker meerdere C-vouw handdoekjes per keer uit de dispenser pakken.

1494422672_interfold%20vouwhanddoekjes%20image.jpg
Interfold papieren handdoekjes zijn in totaal 5 keer gevouwen. De interfold papieren handdoekjes hebben uitgevouwen de grootste oppervlakte van alle papieren handdoekjes. Een handdoekje biedt dus ruim voldoende papier om de handen te drogen. De vouw van de handdoekjes zorgt ervoor dat er altijd een nieuw papieren handdoekje klaar hangt voor de volgende gebruiker.

1494422378_multifold%20vouwhanddoekjes%20image.jpg
Multifold papieren handdoekjes zijn het meest geschikt voor locaties waar de ruimte zo praktisch mogelijk benut moet worden. De multiefold papieren handdoekjes zijn zeer smal opgevouwen waardoor de handdoekdispenser weinig ruimte in beslag neemt.

1494422459_mini%20vouwhanddoekjes%20image.jpg
Minivouw papieren handdoekjes zijn speciaal bedoeld voor locaties met zeer weinig ruimte voor een papieren handdoekdispenser.

Afmeting

De keuze voor een vouwmethode is in eerste instantie een kwestie van persoonlijke voorkeur. Toch speelt de afmeting van de papieren handdoekjes een uiterst belangrijke rol bij de keuze van de schikte papieren handdoekjes. In principe wordt er op het vlak van afmeting onderscheid gemaakt tussen twee soorten dispensers. Dispensers voor papieren handdoekjes met een breedte van 20 tot 21cm en dispensers voor papieren handdoekjes met een breedte van 23 tot 25cm. Interfold gevouwen papieren handdoekjes vallen vaak in de eerste categorie, C-vouw en Z-vouw vaak in de tweede.

Kwaliteit, aantal vel en kleur

Ook qua kwaliteit heeft u vele keuzes, het verschil zit daarbij vooral in de dikte, de zachtheid, de witheid en het aantal gebruikte lagen. Ook zijn er papieren handdoekjes met alle milieuvoorwaarden, speciale papieren handdoekjes voor de voedsel veiligheid, etc. Ook zijn er speciale milieuvriendelijke papieren handdoekjes welke volledig gemaakt zijn van gerecycled papier en welke CO2-neutraal worden geproduceerd.

Heeft u nog vragen?

Bent u ondanks bovenstaande informatie nog niet zeker van uw keuze en wilt u verdere voorlichting? Neemt u dan gerust contact met ons op.