Duurzaamheid

U zet zich dagelijks in om kinderen een waardevolle toekomst te geven. Daarbij zijn niet alleen de overdracht van kennis en vaardigheden belangrijk. Ook de manier waarop dat gebeurt en met welke middelen spelen een belangrijke rol. Zodat de volgende generatie op een gezonde manier kan opgroeien. Als leverancier aan het onderwijs en kinderopvang dragen wij ons steentje daar graag aan bij. Wij zijn altijd op zoek naar duurzame oplossingen en milieuvriendelijke producten. Bovendien proberen wij onze bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te maken.

Wat doen wij?

Uiteraard bestaat ons assortiment uit zoveel mogelijk duurzame producten. Deze collectie hebben wij verzameld in een speciale milieucatalogus. Dit maakt de keuze voor ‘groene’ producten voor u een stuk makkelijker. Wij selecteren ze conform de regels van het RVO. Veel van deze producten hebben speciale keurmerken die aangeven op welke manier zij minder belastend zijn voor mens en milieu. Lees hier meer over deze milieukeurmerken.

1) Hergebruik dozen
In onze bedrijfsvoering staat duurzaamheid en MVO hoog op de prioriteitenlijst. Een goed voorbeeld hiervan is o.a. het hergebruiken van kartonnen dozen. Uiteraard gebruiken wij alleen dozen die nog in goede staat verkeren. En dat zijn er een hele hoop! Op deze manier helpen wij actief mee om de productie van karton terug te dringen.

2) Goed bestuur
Wij besteden veel aandacht aan gedegen risicomanagement. Zo bekijken wij periodiek of onze opslagruimtes aan de vereiste regelgeving voldoen, controleren wij of onze alarminstallaties naar behoren werken, laten wij periodiek onze heftrucks en brandblussers keuren en evalueren wij onze evacuatieplannen op gezette tijden

3) Personeelsbeleid
Binnen P&O geven we structueel aandacht aan de veiligheid van onze medewerkers, een gezonde leefstijl en duurzame inzetbaarheid.

4) Klantenbeleid
Service met een hoofdletter S staat centraal bij ons. Ook ons MVO-beleid speelt hierop in. Middels onze milieucatalogus betrekken wij onze klanten acief in ons MVO-beleid.

5) Omgevingsbeleid
Investeren in de regio waarin wij zijn gevestigd en in de mensen die er wonen, vinden wij belangrijk. Wij bieden werkgelegenheid en stageplekken en bieden daarmee kansen aan jonge gemotiveerde krachten om zich te ontwikkelen.

6) Ketenbeleid
Ook verder in de keten betrekken we relaties bij ons MVO-beleid. Zo toetsen wij onder meer de keurmerken van de trailers papier.

7) Milieubeleid
Het beperken van energie- en grondstoffenverbruik is een centraal onderdeel van ons MVO-beleid. Wij reduceren het energieverbruik in ons magazijn en in onze kantoren door LED verlichting, goede isolatie, etc. Magazijn Onderwijs neemt 100% groene stroom af bij Engie (energiebron: Wind van de Noordzee - Zeebrugge) Zo draagt Magazijn Onderwijs bij aan een betere wereld. Voor onze verdere inspanningen op kijkt u hier.

Wat kunt u doen?

Wilt u ook zo duurzaam mogelijk inkopen? Ons advies: bestel zo veel mogelijk in één keer. Zo helpt u mee de uitstoot de beperken en het afval te verminderen. En niet onbelangrijk: zoveel mogelijk in één keer te bestellen levert u bovendien financieel voordeel op.